Meteorologen

Maurice Middendorp

Wanneer ben je begonnen bij RTL Weer & Verkeer?

Sinds de zomer van 2014 ben ik actief als meteoroloog en presentator bij Buienradar. In eerste instantie in de weekenden, maar sinds januari 2015 verzorg ik doordeweeks af en toe ook weeruitzendingen op RTL Z.

Kort overzicht van de loopbaan

Na mijn VWO-diploma in 2007 te hebben gehaald ben ik Technische Planologie aan de Rijksuniversiteit Groningen gaan studeren. Tijdens mijn opleiding kwam ik er achter dat de inrichting van steden het weer in de stad kan beïnvloeden. Na het behalen van een Bachelor in de planologie ben ik (geïntrigeerd door het stadsklimaat en het weer) begonnen aan een Master in de meteorologie aan de Wageningen UR. Mijn afstudeerstage in 2013 heb ik gedaan bij Buienradar en daar ben ik sindsdien 1 dag per week blijven hangen. De overige dagen van de werkweek breng ik sinds mijn afstuderen door bij de Koninklijke Luchtmacht als luchtvaartmeteoroloog te Woensdrecht.

Wat is er zo leuk aan het vak?

In Nederland is het weer bij veel mensen iedere dag een gespreksonderwerp. Niet gek, want het weer is in ons land ook bijna dagelijks anders. Ik kan enorm genieten van alle verschillende weertypen in Nederland: Een hittegolf gevolgd door een verkoelende onweersbui, een besneeuwd sneeuwlandschap beschenen door de volle maan, en zelfs van een grijze, mistige herfstdag heeft zo z'n charmes. Velen verafschuwen soms het wisselvallige Nederlandse weer. Voor mij is het juist een enorme uitdaging om juist dat veranderlijke weer te vangen in een persoonlijk weerbericht en mensen enthousiast te maken over wat de natuur te bieden heeft.

Meest memorabele moment in je carrière?

Er zijn er twee momenten die er boven uit steken: mijn afstuderen én mijn allereerste RTL Z uitzending. Aangezien er nog een hoop jaren van mijn carrière in het verschiet liggen, hoop ik dat ik deze reeks nog flink kan uitbreiden!