Weerbericht

Weerbericht

Komende dagen zonnig en zeer warm

Geplaatst op woensdag 24 mei 2017 om 08:00 door Ed Aldus

Vandaag zijn er zonnige perioden met vooral eerst ten zuiden van Samber en Maas ook wolkenvelden en blijft het droog. De maxima schommelen tussen 19 graden langs de kust en in de Hoge Venen en 24 graden in de Kempen. De zwakke tot matige wind waait meestal uit het noorden.  

Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen en blijft het droog. De minima situeren zich tussen 7 graden in de Ardennen en 12 graden langs de kust. 

Donderdag is het zonnig met voornamelijk over het oosten vorming van een paar onschuldige stapelwolken en blijft het droog. De maxima klimmen naar 21 graden langs de kust en in de Hoge Venen en 25 of 26 graden over het centrum en in de Kempen. De zwakke wind waait uit het noordoosten.  

De dagen daarna is het vrijdag en zaterdag zonnig en zeer warm. Vrijdag liggen de maxima tussen 20 en 27 graden en op zaterdag verwachten maxima van 26 graden in de Ardennen tot 30 graden in de Kempen. Zondag zijn er zonnige perioden met vorming van stapelwolken en wordt in de namiddag de kans op een paar onweders stilaan groter. De maxima schommelen tussen 25 en 30 graden en daarbij zal het drukkend warm gaan aanvoelen.

image description
Ed Aldus
Sinds 2008 als eerste weerman actief bij Buienradar. Daarnaast de vaste weerman van RTV Rijnmond en verzorging weerbewaking diverse grote evenementen.